El último viaje de Max Estrella

El viatge esperpèntic d’en Max Estrella pel Madrid de principis de segle XX és la presentació dels personatges de l’època portada a l’extrem  per Ramón del Valle-Inclán. Són aquestes hores de travessia comparables al viatge d’un dia de l’ Ulisses de James Joyce? Segurament, no. Però Max Estrella no deixa de ser un Leopold Bloom de l’Espanya dels anys XX. Acompanyem-lo en aquest camí de descoberta i de bogeria.

L’adaptació que proposem de l’obra de Valle-Inclán “Luces de Bohemia” es centra, com no podria ser d’una altra manera, en el viatge de Max Estrella pels carrers del Madrid dels Àustries.

Ell, conjuntament amb Don Latino de Hispalis, interactuant amb altres personatges a través dels seus diàlegs, en moltes ocasions fregant l’absurd, ens dibuixa un retrat del moment social i polític de l’Espanya urbanita dels anys 20 del passat segle.

A la manera del camí de l’heroi, en aquest cas seria més apropiat dir de l’antiheroi, el protagonista passa pel seu viacrucis particular amb les seves parades reglamentàries (taverna, presó, cafè…) que li porten a un inevitable desenllaç tràgic.

El fil conductor són els personatges que l’acompanyen i que serveixen de pigalls al cec escriptor així com els petits monòlegs interpretats per alguns personatges i que intercalem dins l’obra adreçats directament al públic que són reflexions sobre el que va succeint amb una intenció pròxima al teatre didàctic.

L’espai escènic es presidit per una pantalla de retroprojecció que il•lustra, amb diferents dibuixos que es construeixen en directe davant el públic, els espais on succeeix l’acció resumits en les magnifiques didascàlies de Valle-Inclán.

Espectacle en castellà.

Agombola distribueix l’espectacle El último viaje de Max Estrella. .
Pots demanar més informació a través del formulari de contacte o trucant al telèfon 669 951 287.

_fitxa artística

Direcció: Frederic Roda
Intèrprets: Eloi Benet, Joaquín Daniel, Anna Casas, Óscar Jarque
Dramaturgia: Jonay Roda
Il·lustracions escèniques: Enric Sant
Fotografia: Dolors Garcia
Producció: Francina G. Ars
Disseny de llum i so: Noel Jimenez
Disseny gràfic: Óscar Arque