Col·lectiu Que No Salga De Aquí

El Col·lectiu Que No Salga De Aquí està format per la Laura Vila Kremer, la Raquel Loscos i el Víctor Ramírez Tur; una activista intersex i professional de les arts escèniques, una dramaturga amb una llarga trajectòria en projectes de creació, i un historiador de l’art en permanent investigació sobre la performativitat, unides artísticament per a crear entorn les intersexualitats.

Que No Salga De Aquí és un col·lectiu jove, però amb molta carretera en les arts escèniques i la investigació artística. La Laura i la Raquel són membres fundadores de la Cia Casa Real, companyia de teatre contemporani de creació que investiga les possibilitats de la imatge poètica i el llenguatge no realista des d’una òptica feminista i combativa. Són autores entre altres de 17 simpàtiques maneres d’acabar amb el capitalisme, Interior con goteras, Dante 56 Pell i Ciment i les jam sessions actorals amb més solera del panorama underground de Barcelona Assajar és de covards. La Laura i el Víctor porten més de cinc anys «sacsejant l’acadèmia» organitzant workshops, jornades i conferències performatives sobre el vincle entre cultura visual i experiències intersexuals.

El nom del col·lectiu recull les paraules explícites que han rebut la gran majoria de les persones intersex des de l’àmbit mèdic i social, paraules configurades per tant com a receptes de silenci. També és el nom de la nostra primera peça, amb la que vam participar a l’edició del Cabaret Trans del 2019, i gràcies a la qual el silenci s’ha anat transformant, cada vegada amb més intensitat, en un crit.