Pepa Plana Premio Nacional de Circ 2022

Pepa Plana va ser distingida el passat 21 d’octubre del 2022 pel Ministeri de Cultura i Esport amb el Premio Nacional de Circo 2022, que reconeix “per ser pionera a posar la dona en el focus de la creació circense i, concretament, en l’àmbit del pallasso”. El jurat també ha remarcat l’aportació i “innovació del llenguatge clownesc” de l’actriu i pallassa.

El Ministeri de Cultura considera que la Companyia Pepa Plana és un referent nacional i europeu en el gènere per la qualitat dels seus espectacles i la contribució a la visualització de les pallasses.

El Premi Nacional de Circ és un guardó anual creat el 1990 pel Ministeri de Cultura d’Espanya, que s’atorga en reconeixement de «la tasca meritòria d’una persona o entitat en l’àmbit circense, posada de manifest preferentment a través d’una obra o actuació feta pública o representada durant l’any.

El Ministeri concedeix anualment aquest premi que reconeix l’activitat d’entitats i professionals espanyols del circ tant a Espanya com a l’estranger.