Reiseführer guanya el Premi de la Crítica al millor espectacle de petit format

La Ruta 40 ha guanyat el PREMI DE LA CRÍTICA 2019 a Millor Espectacle de Petit Format per REISEFÜHRER, espectacle creat juntament amb Ferran Dordal i estrenat al Teatre Lliure de Barcelona.

La crítica n’ha dit:

“Genial. Empàtic. Una joia desenfadada i carregada de contradiccions honestes. La Ruta 40 han demostrat que respiren molt frescos fora del text i que poden fer companyia amb altres noms que defensen un teatre postdramàtic, per buscar sorpresa i veritat. Estan pletòrics d’haver-se trobat i de compartir trajectes amb unes autories encara a reivindicar i donar-li un espai visible i constant; en definitiva són una guia ideal pel viatge del nou Lliure.”

Jordi Bordes / El PUNT AVUI

“Prat brilla amb un humor d’aire british, Torrecilla juga amb la gestualitat i torna a recordar-nos que és un actor que apunta molt alt, i Díaz manté el llistó a la mateixa alçada.”

José Carlos Sorribes / EL PERIÓDICO

“Un director tan seriós (i germànic) com Ferran Dordal i una companyia tan respectable com La Ruta 40 han parit un espectacle lleuger, irònic i divertit. No hi ha res més bonic que veure treballar uns actors que creuen en allò que estan defensant. No passa tan sovint. Amb un saber estar, una escolta i uns dots d’improvisació dignes de Las Glorias Cabareteras, Díaz, Prat i Torrecilla aguanten un muntatge que, ni sermoneja ni és pamfletari en cap moment.”

Oriol Puig Taulé / NÚVOL

“Un muntatge divertit, generacional, naïf, empàtic, que envia dards a la platea sense pretendre res més que fer-nos adonar de la nostra realitat. L’honestedat, en un teatre, és un valor que no té preu.”

Andreu Gomila / TIME OUT

“La Ruta 40 s’ha aliat amb el dramaturg Ferran Dordal i han parit una proposta d’allò més divertida i amena que desgrana el fenomen del turisme global. Un deliciós caos organitzat pels tres intèrprets. Un imant hipnòtic farcit de rialles.”

Oriol Osan / NÚVOL

“Tot es deixa al cara a cara, al cos a cos, sense artificis, a risc i responsabilitat de cadascun dels tres intèrprets, que superen amb escreix i amb bon ofici una complexa estructura dramatúrgica.”

Andreu Sotorra / CLIP DE TEATRE